nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Tettye Vendéglő

Kapcsolattartó: Maszler Szabolcs
Cím: 7625 Pécs, Tettye tér 4.
Telefon: 06-72-532-788
E-mail: maszler.tettye@freemail.hu
Weboldal: www.tettye.hu
Nyitva tartás: Hétfő- Vasárnap: 11:00- 23:00

A Tettye Vendéglő Pécsett a Mecsek déli oldalán található, festői környezetben. E városrész és a vendéglõ neve a 16-17. századból származik, amikor mohamedán szerzetesek az itt álló püspöki nyári palotát kolostorként (törökül: “tekke”) használták. A Tettye fennsíkja az elmúlt több mint 200 évben számos népünnepélynek és majálisnak szolgált helyszínéül. Az első ökörsütést 1780-ban rendezték itt, amikor Mária Terézia szabad királyi várossá emelte Pécset. A mai értelemben vett vendéglátást Scholz Dezső vendéglője alapozta meg. A vendégeket itt 1986 óta a Maszler család várja nagy tisztelettel.

Az étlap gazdag kínálatában a könnyű halak, a szárnyasok ropogós zöldségekkel és bársonyos tejszínes mártásokkal épp úgy megtalálhatók, mint a markáns magyaros pörköltek, paprikások, nyársonsültek, vagy a sváb specialitások, mint a peisli, a baboskáposzta, a toros leves és a töltöttes. A kellemes időtöltésről és szórakozásról a ház saját zenekara gondoskodik.

A 250 fős árnyas, virágos kerthelyiségben és a 130 fős felújított, klimatizált étteremben lehetőség van esküvők, családi ünnepek, bankettek, céges és egyéb rendezvények lebonyolítására. A közelben parkolhatnak.

Beszélt nyelvek: angol, német