Somogyi Tibor Pincészete

Minősített szolgáltatások:

A pincészet különlegessége abban rejlik, hogy szőlőtőkék zöme a Villányi borvidéken terem, a látványpince azonban Pécsett található, így a pécsiek helyben juthatnak hozzá a villányi nedűhöz. A pécsi pincén kívül Budapesten is több borszaküzlettel rendelkeznek. A Széchenyi tértől mindössze 5 percre, a Kálvária domb alján található az érdeklődésre méltán számot tartó látványpince.

A pince előtti teraszon Rétfalvy Sándor szobrászművész Bacchanália című alkotása tekinthető meg. A Bachmann Zoltán és Bachmann Bálint által tervezett, és B. Soós Klára által berendezett pincében minden pécsi talál magának egy palack bort, hiszen hozzávetőlegesen 160 000 üveget tárolunk itt. Egyedi színvilágot kölcsönöz a pincének a járataiban elhelyezett sok ezer palack izgalmas fényjátéka. A pincében Hámori Gábor fotóművész a Villányi és Pécsi Borvidéket bemutató fotókiállítása is megtekinthető.

A pécsi látványpincében villányi és pécsi saját termelésű palackozott és bag in box borok értékesítésére van lehetőség, a borkóstolók jelenleg szünetelnek.

Beszélt nyelvek: angol

 

Kapcsolattartó: Grófné Müller Adrienn
Cím: 7625 Pécs, Hunyadi u. 12. (az alagút mellett)
Telefon: +36 30 560 0930
E-mail: somogyipincepecs@gmail.com
Weboldal: www.somogyipinceszet.hu