A Matias pincészet a legmagasabb szakmai színvonalat képviselve szeretne – a magyar borkultúra nevéhez méltón – maradandót alkotni. Filozófiája az a harmónia, melyben a könyv és a bor párosa alkot szépséget, örömet és kultúrát közvetítve felénk. Egy igazán finom bor és egy jó könyv élvezetének ötvözve felejthetetlen élményt nyújt. A Matias borászat és a szőlészet Kiss Gábor fiatal villányi borász szakmai vezetésével működik. Gábor 10 éves pályafutása során méltán tett szert az országos hírnevére. Többek között neki is köszönhető, hogy a Matias pincészet szemlélete nagy mérete ellenére a kis családi pincészetek gondosságához és mívességéhez hasonlítható. A Matias pincészet a legkorszerűbb technológiával rendelkezik, amely lehetővé teszi a természetes eljárások magas szintű művelését. A szőlő a legkíméletesebb módon kerül feldolgozásra, megőrizve ezáltal a fajták egyedi karakterét és lehetőséget teremtve a terroir jellegzetességeinek bemutatására. Reduktív érlelésű boraik fehér, míg hordós érlelésű boraik fekete címkét kaptak. A reduktív érlelés és erjesztés célja, hogy minél hatékonyabban őrizzék meg a bor elsődleges gyümölcsös aromáit. A klasszikus hordós érlelésnek köszönhetően a bor egyedi ízvilágot kap, s eközben a terroir jellegzetességei is hangsúlyosakká válnak. A termesztett fajták között megtalálható a magyar és világfajták szinte teljes szortimentje.
Beszélt nyelvek: angol