Kovács Harmat Pincészet

Minősített szolgáltatások:

A KOVACSHARMAT egy családi gazdaság, mely az egyedülálló hangulatú Versend „Orás” (Orásje) pincefaluban található. A szőlőterület egy, a család által művelt 8 hektáros része a völgyet körülölelő dombokon terül el, illetve a szőlőterület többi része, ahonnan az egyes vörösborokhoz használt szőlők érkeznek, a villányi borvidéken található. A régi ültetvények folyamatos kivágásával majd újra telepítésével modern, gépekkel jól művelhető látványában is szép szőlőskertek jöttek létre. Az új szőlők telepítésével egyben átalakult az ültetvény fajtaszerkezete és megjelentek az új modern fajták.

A pincészet számára a legfontosabb, hogy a hagyományokat és a modern technológiákat ötvözve nyissunk az új piaci irányzatok felé. Az igények mind szélesebb körű kiszolgálása miatt alkottuk meg színes borválasztékunkat. A területekre jellemző fajták, mint például a Juhfark, Portugieser, Cabernet Franc mellett számos világfajta is mint Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah is megjelentek, valamint a hazai népszerű fajták Olasz rizling, Irsai Olivér is megtalálhatók legyenek. A borok előállítása irányított erjesztéssel történik. A könnyed gyümölcsös fehér és rose borokat reduktív eljárással készítjük, míg a vörösborok esetén a hagyományokat megőrizve kácis erjesztést alkalmazunk, kézi csömöszöléssel „döngöléssel”. A vörösborok esetén az érlelés fa hordókban történik, míg a fehér és a rose borok koracél tartályban várják palackba kerülésüket.

Rendelkezünk vendéglátásra alkalmas pincével is, melyben egyidőben 30 fő borkóstoltatását és étkeztetését tudjuk biztosítani. A termékeink értesítése során fontosnak tartjuk, hogy találkozzunk és megismerjük vevőinket, ennek megfelelően a borbirtokon szeretettel várjuk a kedves vendégeket egy borkostolóra borvacsorára, ahol boraink és pálinkáink mellett tájjellegű ételeinket is megkóstolhatják. A KOVACSHARMAT szeretettel vár minden érdeklődött a versendi „Orás” – ban található pincében, ahol egy kellemes beszélgetés mellett kóstolhatják meg tájjellegű ételeinket, borainkat és pálinkáinkat.

Beszélt nyelvek: német, horvát

Kapcsolattartó: Kovács Dragan
Cím: 7752 Versend, Pincesor 15.
Telefon: +36 30 575 3134
E-mail: sales@kovacsharmat.hu
Weboldal: www.kovacsharmat.hu
Nyitva tartás: Előzetes megbeszélés alapján egész évben.