Hudák Weingarten

Minősített szolgáltatások:

A Kelet-Mecsekhez tartozó Mecseknádasdon öt pincesor található, melyek közül központi helyen húzódik a kanyargós Schlawaker Grund. A jól kiépített pincesor a Szent György-templom mögött kanyarodik fel a Puszta-tetőre, ahonnan meseszép kilátásban lehet részünk. A szőlőnknek és pincénknek is itt találtunk otthont, melyet a helyiek „Mecseknádasdi Svájcnak” is neveznek.  A meszes, löszös és agyagos talajon igen jól érzik magukat a kékszőlő fajták, melyeket még akkor is süti a Nap, mikor más szőlőültetvények már árnyékban vannak.

A történettük 2006-ig nyúlik vissza, mikor még Pécsett telepítették az első szőlőtőkéket. Ezután vásárolták meg Mecseknádasdon, a Schlawaker Grund pincesor tetején egy régi, de szép panorámával rendelkező, ideális fekvésű kis présházat, s telepítettünk kb. 1 ha szőlőt.  Ezzel a hivatásuk mellé egy olyan alázatos hobbira leltek, melyben nem csak örömünket lelik, de párhuzamosan minőségi értéket is teremtenek. Mindezt, a számtalan borvidéki, borrégiós, országos és nemzetközi borversenyeken elért eredmények is bizonyítják.

„Számunkra a borkészítés egy művészet. Törekszünk a minőségi borok készítésére, melyet szeretünk bemutatni a barátainknak és a vendégeinknek is.”

Kapcsolattartó: Veronika Lunenkova
Cím: 7695 Mecseknádasd, Schlawaker Grund dűlő 1716 hrsz.
Telefon: +36 30 388 6640; +36 30 449 2216
E-mail: hudak.weingarten@gmail.com
Nyitva tartás: Bejelentkezés alapján.