Hárs Család Biopincészete

Minősített szolgáltatások:

Pécs közelében, Magyarország egyik legmelegebb, szubmediterrán borvidékén járunk, ahol a Mecsek napfényes nyúlványain, a szajki szőlőhegyen terül el a Hárs Pincészet birtoka.  A Hárs fivérek, Tibor és József gazdasága családi örökség részeként évszázados múltra tekint vissza, s melyet most egy szép családi tradíció folytatásaként gondoznak.

A fivérek elkötelezett hívei a fenntartható, ökológiai szemléletű gazdálkodásnak, ennek köszönhetően a közel 20 ha-os területen a szőlő növényvédelme a környezetre és az egészségre ártalmas kémiai anyagok nélkül valósul meg immár több, mint 15 éve. Szerencsés adottságként a természeti és mikroklimatikus viszonyok páratlanul segítik a bio gazdálkodás elveinek alkalmazását a szőlőtermesztésben, s így kiváló minőségű vegyszermentes gyümölcs szolgáltatja az alapanyagot a biobor és biomust előállításhoz.

Az ökológiai szemléletet a pincében is követik, a bioeljárások, biotechnológiák, s a hűtött erjesztésű reduktív eljárás eredményeként ezek a bioborok megőrzik gyümölcsös illatukat és ízüket. ” A borászatban célunk a hagyományokat tiszteletben tartva, de a részben saját fejlesztésű korszerű technológiákat felhasználva (irányított erjesztés) olyan borok készítése, melyek minél többet őriznek meg a terület, a fajta, az évjárat adta természetes értékekből.”

Beszélt nyelvek: német, angol

Kapcsolattartó: Hárs Tibor
Cím: 7753 Szajk, Pincesor 472.; GPS koordináták: N: 45.99775, 18.53263
Telefon: +36 69 361 239; +36 70 408 0466
E-mail: kapcsolat@harspinceszet.hu
Weboldal: www.harspinceszet.hu
Nyitva tartás: H-P 7:30-12:00 és 12:30-16:00; Előzetes egyeztetés esetén egyéb időpontokban is fogadunk vendégeket.