Gáspár Pincészet

Minősített szolgáltatások:

A Gáspár Pincészet megalakulásában nagy szerepe volt Gáspár Szabolcs gyermekkorának, egy a vidéken töltött gyermekkornak. Az őseik is ezen a hegyen már művelték a szőlőt a XIX. és XX. században, amely már akkor kiváló borokkal ajándékozta meg az itt élőket. Ezek tudatában nem volt kérdés számukra, hogy itt, Mozsgón hozzák létre gazdaságukat, ahol már a kelták és rómaiak is alkalmas helyet találtak.

A piacon 2018-ban jelentek meg az első évjárattal, majd fokozatosan nekiláttak a birtokfejlesztésnek és a brand építésnek. Az akkor megvásárolt présház alatt egy hódoltság korabeli pince is található, melyet a régmúlt idők térképei segítségével találtak meg elődeik annak kitűnő állapotában, így ez máig a pincészetük ékessége. A híres 1566-os Szigetvári ostrom előtt az török haderők is a Turbéki magaslaton táboroztak, majd az ostrom során meghalt I. (Nagy) Szulejmán szultán szívét és belső szerveit ide temették, így máig a mohamedánok szent zarándokhelye. Sarlós Endre falfreskója pedig csak hab a tortán.

Az ültetvényeik 180-220 méteres tengerszint feletti magasságon találhatók. A terroir tényezőknek köszönhetően lehetőségük van a lehető legkomplexebb és hosszan eltartható borok elkészítésére, amelyek rendeltetése maradandó élményt okozni és állni az idő próbáját.

 

Kapcsolattartó: Gáspár Szabolcs Valentin
Cím: 7900 Szigetvár, Kaposvári utca 49.
Telefon: +36 30 424 4345
E-mail: gaspar.boraszat@gmail.com
Weboldal: www.gasparpince.hu
Nyitva tartás: Bejelentkezés alapján