nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Ebner Pince

Kapcsolattartó: Andreas Ebner
Cím: 7932 Mozsgó, Alsószőlőhegy 51.
Telefon: 06-73-544-031, 06-20-926-8591
E-mail: vino-tech@dravakabel.hu
Weboldal: www.ebner.hu
Nyitva tartás: H-Cs: 7.00-19.00 P-Szo: 7.00 -21.00

Mozsgó község határában terül el Andreas Ebner 22 hektáros birtoka. A Szigetvárhoz közeli táj lenyűgöző, a hosszú jegenyesor és az apró kápolna a szőlőhegy jelképe is lehetne. A fiatal dél-tiroli származású borász különös jelenség. Vörös haja és külseje alapján tipikus német ember benyomását kelti, ehhez azonban igazi olasz mentalitás párosul.

Andreas ültetvényei mind saját telepítésűek, a művelésmódok közül kizárólag a Franciaországban igen kedvelt Guyot-módszert alkalmazza. Az agyagos, kötött talajon termő szőlők fele pinot noir (francia klónok), melyből fajtabor készül, az ültetvény másik felén pedig cabernet sauvignon, franc és merlot osztozik, amelyek együtt adják a 3-as és a 7-es hordó küvé alapanyagát. Ezek mellett 2006-ból már syrah-t is kóstolhatunk Mozsgóról, sőt, Andreas néhány éve egy királyleányka és rizlingszilváni házasításával készült gyöngyöző borral, a Borzongással is meglep minket. Az Ebner-borok mindegyike az elegancia, a kifinomultság, a sok, apró részletből összeálló szép harmónia megtestesítője.

Beszélt nyelvek: olasz, német