nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

16. Európai Bordal Fesztivál

2012-09-21-2012-09-23

Pécset és környező Villány-Siklósi Borút településein szeretik a jó bort és ezt dalban is elmondják. 2012. szeptember 21-23-án a 16. Európai Bordal Fesztivál várja a bor és a bordalok barátait. A program idén az Örökség Fesztivál – Pécsi Napok utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre.

A Pécsi Férfikar Alapítvány, a Pécsi Kulturális Központ és a Villány-Siklósi Borút Egyesület szervezésben már 1993 óta kerülnek megrendezésre az Európai Bordalfesztiválok és a Bordal Világfesztiválok. A Bordalfesztiválokra egy sereg ország férfidalárdája érkezik, hogy bemutathassák a hazájuk bor és zenei kultúráját.

A 2012-es Európai Bordal Fesztivál három napja során Európa férfikórusai, szólistái és vokál együttesei dalolják el a borról szóló dalaikat. A jó hangulatú bordalolgatásra a Széchenyi téren, a Villány-Siklósi Borút pincéiben kerül sor, továbbá a Pécsi Nemzeti Színház biztosít színteret a gálakoncertnek.