Ötödik állomással folytatódik a Szabó Zoli-féle tematikus borkóstoló-sorozat itt a Kalamárisban. Most már gőzerővel készülünk a nyárra, szerencsére az időjárás is ugyanezt teszi. Ezúttal azokat a sauvignon blanc-okat fogjuk megnézni, amelyeket majd a diófa hűsítő árnyékában fogunk szürcsölgetni a legnagyobb melegekben, s emellett persze magáról a fajtáról is sokmindent megtudhatunk, hogy ne csak a testet, hanem a szellemet is kielégítsük.

A sormintától egy kicsit eltérünk, s nem kevesebb, mint 11 darab fehérborral zárjuk a májusi programokat, jól behűtve, kötetlen hangulatban. Emellé természetesen kiflit és ásványvizet biztosítunk.

Vacsora ajánlatunk: Tengeri sügér fűszer kéregben sütve sauvignon blanc-os spárga velontéval, sült paradicsomos tagliatellével, kapros burgonyapitével.

Helyszín: Kalamáris Borbisztró és Vinotéka – 7623, Pécs, Rákóczi út 30.

Időpont: 2014. május 29. csütörtök 18:00 órától

Borkóstoló-díja: 2200 Ft/fő

Borkóstoló + vacsora: 3500 Ft/fő

 cirfi_cover

Tervezett tételek:

Chapel Hill Balatonboglári Sauvignon Blanc 2013

Csillagvölgy Villányi Sauvignon Blanc 2013

Bujdosó Balatonboglári „Csomó” Sauvignon Blanc 2013

Chateau Kajmád Szekszárdi Sauvignon Blanc 2013

Riczu-Stier Villányi Sauvignon Blanc 2013

Bock Pécsi Sauvignon Blanc 2013

Bolyki Egri Sauvignon Blanc 2013

Hilltop Neszmélyi Sauvignon Blanc 2012

Nyakas Etyek-Budai Sauvignon Blanc 2012

Pántlika Dörgicsei Sauvignon Blanc 2012

Konyári Balatonlellei Loliense (fehér) 2012