Tematikus Borestek Szabó Zolival 2.0 – Milyen az igazi hárslevelű?

A kérdés jogos és időszerű, hiszen a hárslevelű, autochton Kárpát-medencei szőlőfajtaként eddig mintha csendes társként funkcionált volna. Szinte minden borvidéken találunk belőle kisebb-nagyobb ültetvényeket, mégsem játszik sehol sem főszerepet. Pedig amolyan terroir bor is lehetne, azaz olyan bor, amely tisztán és tartalmasan tudja visszaadni a termőhely/vidék adottságait. Lehet ásványos, lehet fűszeres-virágos, lehet hársméz illatú, lehet talajtól függően lágy és olykor savas-harsány. Rendkívül sokszínű és rendkívül nagy lehetőségekkel bíró fajta, amely még mindig megismerésre vár. Mi itt a Kalamárisban, most megteszünk egy újabb lépést efelé.

Időpont: 2015. április 30. csütörtök 18 óra
Helyszín: Kalamáris Borbisztró és Vinotéka – 7623 Pécs, Rákóczi út 30.

hárs_1366
Tervezett Borsor

Bakonyi Péter Villányi Hárslevelű 2014
Bakonyi Péter Villányi Hárslevelű 2013
Sauska Tokaji Hárslevelű 2013
Somlói Apátsági Pince Somlói Hárslevelű 2012
Bolyki János Egri „Meta Téma” Hárslevelű 2011
Gizella Pince Tokaji „Szil-völgy” Hárslevelű 2011
Szent Tamás Pincészet Tokaji „MÁD” Hárslevelű 2013 (félédes)
Tűzkő Birtok Tolnai Hárslevelű 2011 (félédes)
Bakonyi Péter Villányi Hárslevelű 2013 (édes)
Hárs Pincészet Pécsi Hárslevelű 2013 (édes)

Borkóstoló: 3.000 Ft

Vacsora-ajánlatunk:  Borjúsült, libamájmártás, hársfavirág teában párolt körte,
édesköményes zelleres burgonyapüré

Vacsora: 1.500 Ft

Jelentkezés: kalamarispecs@gmail.com ; 72/312-573
vagy Facebook-üzenet formájában