A második állomással folytatódik a Szabó Zoli-féle tematikus borkóstoló-sorozat. Ezúttal a kékfrankosok világába kalauzoljuk vendégeinket, egy olyan fajtát mutatunk be, ami folyamatosan a könnyű és a nehéz vörösborok között egyensúlyozik. Se nem túl könnyed, se nem túl testes. Egyik kategóriába se túl jó, ha átcsúszik, a borászoknak igen nehéz dolguk van, ha szép, gyümölcsös kékfrankost akarnak készíteni.
Most igazán nagy borvidéki összehasonlításra készülünk, Kilenc bor, hét(!!!) borvidékről, ez a nagy kékfrankos teszt a Kalamárisban.
Vacsora ajánlatunk:(kizárólag ELŐZETES rendelés alapján) Töltött kacsacomb kékfrankos sziruppal, kakukkfüves sült zöldséggel, zsírban sült burgonya julienne-nel
Helyszín: Kalamáris Borbisztró és Vinotéka – 7623, Pécs, Rákóczi út 30.
Időpont: 2014. március 6. csütörtök 18:00 órától
Borkóstoló-díja: 2200 Ft/fő
Borkóstoló + vacsora: 3500 Ft/fő
Tervezett tételek:
Koch Bajai Kékfrankos Rozé 2013
Jandl Soproni „Missio” Kékfrankos 2012
Tóth Ferenc Egri Kékfrankos 2011
Hetényi Szekszárdi Kékfrankos 2011
Lelovits Villányi Kékfrankos Válogatás 2012 (hordóminta)
Eszterbauer Szekszárdi Kékfrankos 2011
Konyári Jánoshegyi Kékfrankos 2011
Planina „Jenyei” Pécsi Kékfrankos 2009
Szeleshát Szekszárdi „K2” Kékfrankos 2009