nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Tematikus borestek Szabó Zolival 2.0 – Cirfandli, a mi borunk

2014-04-04
18:00-21:00

A harmadik állomással folytatódik a Szabó Zoli-féle tematikus borkóstoló-sorozat. A soros „vendég” ezúttal a cirfandli lesz; egy olyan fajtát mutatunk be, amely gyakorlatilag összenőtt a Pécsi Borvidékkel, Szlovénián és Ausztrián kívül máshol nem is nagyon találkozhatunk vele a világban. Talán emiatt is, sokkal nagyobb figyelmet érdemelne a fajta, hiszen igazi identitást adhatna régiónknak a borvilágban.

Most összegyűjtöttük a cirfandlikat összesen hét termelőtől; tíz borral és egy meglepetés-vendéggel várjuk Önöket a Kalamárisba, ezúttal rendhagyó módon nem csütörtökön, hanem pénteken.

Vacsora ajánlatunk:(kizárólag ELŐZETES rendelés alapján) Barackkal töltött libamell pecsenyelével, párolt káposztával, petrezselymes burgonyával

Desszert ajánlatunk: (kizárólag ELŐZETES rendelés alapján) Túrós rétes birsalma mártással

Helyszín: Kalamáris Borbisztró és Vinotéka – 7623 Pécs, Rákóczi út 30.

Időpont: 2014. április 4. péntek 18:00 órától

Borkóstoló díja: 2200 Ft/fő

Borkóstoló + vacsora: 3500 Ft/fő

Borkóstoló + vacsora + desszert: 4000Ft/fő

 cirfi_cover

Tervezett tételek:

Radó Cirfandli 2013 – hordóminta
Szabó Z. Cirfandli 2013 – száraz
Lisicza Cirfandli 2012 – száraz
Radó Cirfandli 2012 – száraz
Szabó Z. Cirfandli 2013 – “válogatás” – félszáraz
Eberhardt Cirfandli 2012 – félszáraz
Matias Cirfandli 2011 – félszáraz
Radó Cirfandli 2011 – félédes
Planina Cirfandli 2011 – édes
Hárs Cirfandli 2008 – édes