nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Sikeresen lezajlott a CEWI Alapfokú borismereti képzése

Szeptember 27-29 között, Orfűn a Tekeresi Lovas Panzióban került megrendezésre a Pécs-Mecseki Borút Egyesület szervezésében a CEWI alapfokú borismereti képzése.

A Pécs-Mecseki Borút Egyesület a CEWI (Central European Wine Institute) alapfokú borismereti képzését sikeresen megtartotta a borral ismerkedni vágyó szakmabelieknek és azoknak a borkedvelőknek, akik hasznos és élményekben gazdag tudást akartak szerezni a borokról.

A képzés célja volt, hogy a résztvevők számára olyan alapvető borismereteket adjon át, amikkel nem csak szakmai tudásukat fejleszthetik, de közvetve a magyar borok és Magyarország jó hírét is erősíthetik. A borkedvelőknek a hasznos ismeretek mellett jó hangulatú képzést kínáltunk, ahol elsajátíthatták a borok rendszerezését, a bor-étel párosítást és a fontosabb szőlőfajták ismertetőjegyeit.

A képzés tematikája:

1. nap: Kóstolási alapismeretek // Szőlőtermesztés, borkészítés

2. nap: Magyarország Borvidékei // Szőlőfajták

3. nap: Bor-étel párosítás // Borpiaci ismeretek

A 3 napos képzésen összesen 20 fő vett részt, mindenki pozitív visszajelzést adott, többen a vizsga után be is nyújtották a középfokra való jelentkezésüket, ezzel is alátámasztva a képzés sikerességét.