Szeptember 27-29 között, Orfűn a Tekeresi Lovas Panzióban került megrendezésre a Pécs-Mecseki Borút Egyesület szervezésében a CEWI alapfokú borismereti képzése.

A Pécs-Mecseki Borút Egyesület a CEWI (Central European Wine Institute) alapfokú borismereti képzését sikeresen megtartotta a borral ismerkedni vágyó szakmabelieknek és azoknak a borkedvelőknek, akik hasznos és élményekben gazdag tudást akartak szerezni a borokról.

A képzés célja volt, hogy a résztvevők számára olyan alapvető borismereteket adjon át, amikkel nem csak szakmai tudásukat fejleszthetik, de közvetve a magyar borok és Magyarország jó hírét is erősíthetik. A borkedvelőknek a hasznos ismeretek mellett jó hangulatú képzést kínáltunk, ahol elsajátíthatták a borok rendszerezését, a bor-étel párosítást és a fontosabb szőlőfajták ismertetőjegyeit.

A képzés tematikája:

1. nap: Kóstolási alapismeretek // Szőlőtermesztés, borkészítés

2. nap: Magyarország Borvidékei // Szőlőfajták

3. nap: Bor-étel párosítás // Borpiaci ismeretek

A 3 napos képzésen összesen 20 fő vett részt, mindenki pozitív visszajelzést adott, többen a vizsga után be is nyújtották a középfokra való jelentkezésüket, ezzel is alátámasztva a képzés sikerességét.