nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Sajtóközlemény: Sikeres minősítési rendszert vezetett be az ökoturisztikai klaszter

Pécs, 2014.12.23.

Gyeregyalog.hu Összefogás a dél-dunántúli Aktív-, és Ökoturizmusért Közhasznú Egyesület

Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter

Sajtóközlemény

a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter Sikeresen vezette be az ökoturisztikai minősítési rendszert

A Gyeregyalog.hu Egyesület „Léptékváltás zöld ritmusban – A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter fejlesztése” című pályázatának egyik kiemelt projekt eleme volt a regionális ökoturisztikai minősítési rendszer bevezetése.

A Gyeregyalog.hu Közhasznú Egyesület gesztorálásával valósult meg a DDOP-2.1.3/A-12-2012-0001 számú, „Léptékváltás zöld ritmusban – A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter fejlesztése” című pályázat. A pályázat egyik kiemelt projekt eleme volt a regionális ökoturisztikai minősítési rendszer bevezetése és disszeminációja.

Három kategóriában lehet minősíteni az ökoturisztikai szolgáltatókat, szállás, vendéglátás, valamint rendezvények alapján. Az elnyerhető legmagasabb minősítési fokozat a három hunyor.

A minősítést végzők képzésen vettek részt, a rendszert magát, pedig a tagság közösen dolgozta ki. A minősítési rendszer fejlesztése során szakemberek segítségével, a világszerte már működő rendszerek megismerésére és elemzésére került először sor, majd ezek hasznos és progresszív elemeinek ismeretében került kialakításra a hazai viszonyok között is alkalmazható rendszer.

Eredetileg 20 hely minősítését tűzték ki célként, de a nagy érdeklődés miatt 26 szolgáltatatás minősítése történt meg. Az új védjegy rendszert pozitívan fogadták az érintett turisztikai szolgáltatók és ezért, a minősítésre jelentkezők száma folyamatosan nő.

A minősítési rendszer egyelőre a klaszter tagjaira terjed ki, azonban elképzelhető, hogy a későbbiekben kiterjesztik ezt a lehetőséget más szolgáltatók számára is.

Az új minősítési rendszer teljes egészében elérhető és megismerhető a www.gyeregyalog.hu honlapon.

Handó János

elnök