nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Meghívó a Pécsi Borvidék és Baranya Megye kistermelőinek 2022. évi borversenyére

Az elmúlt évek sikerei után idén 52. alkalommal rendezi meg a Pécsi Kertbarát Kör Bacchus Borklub az immár hagyományos borversenyét.
Erre a megmérettetésre a Bacchus Borklub nem alapvetően a profitorientált üzemi borászatok hanem a kistermelők, hobbi szőlészek borait várja. Olyan kézműves borok kerülnek a bírálok elé amelyek hagyományos technológiával készültek úgymond magukon viselik magukon viselik a gazda kétkezi munkáját, verejtékét.

A bírálatot követően az oklevél mellé rövid írásos értékelést is kapnak a borról amely segíti, segítheti szakmai fejlődésüket. A jó hangulatú ünnepélyes eredményhirdetésen részt vesznek a borbírálók is, így a díjátadást követően lehetőség van fehér asztal mellett szakmai konzultációra, egymás borainak megkóstolásán keresztül a borbarátságok elmélyítésére.

A bormintákat 2022. március 16-án 9 és 17 ,március 17-én 9 és 14 óra között lehet leadni a PKK Apáczai Művelődési Házban ( Pécs Apáczai körtér 1/ D)

Nevezni fajtánként kettő 0,75 literes palack borral lehet fehér, rozé, siller és vörös kategóriákban.