nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Mecseknádasdi Mikulás-napi pincejárás

Mecseknádasd, a Mecsek kincsesládája újból kinyílik, s egy újabb hagyományőrző rendezvényre hívja a borkedvelő látogatókat Mikulás-nap alkalmából. A Trieb-pincesoron megrendezésre kerülő rendezvényen nyílnak majd a pinceajtók.

A Pécs-Mecseki Borrend Egyesület szervezésében, december 3-án szombaton újból kinyitnak a pincegazdák a Trieb-pincesoron, hogy bemutathassák új- és óboraikat egyaránt. A pincejárásnak már nagy hagyománya van a sváb gyökerekkel rendelkező kelet-mecseki faluban, mely elsősorban a 300 évre visszavezethető szőlőtermesztési és borkészítési hagyományairól híres.

Program

A szervezők már 16:00-tól várják a borkedvelőket a pincesoron. A Mikulás-napi pincejárást és borkóstolást a Mecseknádasdi Tűzoltózenekar műsora színesíti. Ezen felül, a Füge Vendéghzáznál töpörtyűsütés is várja a látogatókat.