Kedves Bortermelő!

Az idei évben is a Pécs-Mecseki Borút Egyesülettel közösen rendezi meg a Pécsi Kulturális Központ a 2019. december 12-13 között sorra kerülő Luca-napi Borverseny programsorozatához kötődő “Új borok mustráját” 2019. december 12-én.

A verseny eredményhirdetését és a nyilvános borbírálatot 2019.12.13-án pénteken 18 órakor tartjuk. A nyertes borokat az est résztvevői egy borkóstoló keretén belül kóstolhatják meg, miközben színes műsorral szórakoztatjuk Önöket.

Helyszín: Pécsi Kulturális Központ (7633 Pécs, Dr. Veress Endre u. 6.) színházterme. A bírálatot minden résztvevő írásban is megkapja.

A zsűri tagjai: Csepeli Zoltánné kertészmérnök, borászati szakértő, illetve a Pécs-Mecseki Borút Egyesület által delegált további borszakértők.

A versenyen az alábbi kategóriákban hirdetünk eredményt:

–        legjobb fehérbor

–        legjobb vörösbor

–        legjobb rosé

A kategóriák győzteseit a Pécsi Agroker Kft. által felajánlott értékes díjakkal jutalmazzuk. A mustra abszolút legjobb bora elnyeri a „LUCA VÉRE 2019”címet.

Nevezési feltételek:

A versenyre kizárólag idei szüretelésű borokkal lehet nevezni. A nevezési díj az első bornál 500,-Ft, a további boroknál 300,-Ft/bor. A versenyre fajtánként 4 palack bort kérünk, melyeket december 5-10-ig (munkanapokon) 8-16 óráig lehet leadni a Pécsi Kulturális Központban.

További felvilágosítás Horzsa Gábortól az alábbi telefonszámon kérhető: 72/253-477

A mellékelt jelentkezési lapot kérjük kitöltve, a horzsa.gabor@pecsikult.hu email címre szkennelve megküldeni szíveskedjen, vagy a borokkal együtt átadni.