nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Ízelítő a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter idei programjaiból, újdonságaiból

A Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter a Gyeregyalog.hu Egyesület gesztorálásával alakult meg 2010-ben, majd elnyerte a DDOP keretében meghirdetett ökoturisztikai klaszterfejlesztési pályázatot. Ezen pályázat keretében számos olyan termék és szolgáltatás valósult meg, amely közvetve vagy közvetlenül is előnyt jelent a régiónkban működő ökoturisztikai szolgáltatóknak, és a hozzájuk érkező vendégeknek is.

A Klaszter célja az ökoturizmus személetével egységben, a természetet, a ritkaságokat oly módon megismertetni a vendégekkel, hogy a turistaforgalom se mennyiségével, se minőségével ne tegyen kárt a természeti és kulturális értékekben.

 

Az érdekes látnivalókon túl a tagjaink sokszínű programmal várják a látogatókat. A programajánlatban megjelennek a természetjárás és az aktív pihenési lehetőségek különböző formái, mint a gyalogos, a kerékpáros, lovas vagy a vízi túrázás. A tagok szolgáltatási között megtalálható a hagyományőrzés, kézműves foglakozások, őshonos állatok megismerése, erdei iskola programok és a játékos környezetvédelem. Sok helyen a tagjaink helyi specialitásokkal is várják vendégeiket.

 

 

Programajánlat 2013-ra:

– Szövés-fonás napok a Katica Tanyán

Kenyérdagasztás, szövés, fonás, kisállat simogatás, tehénfejés, makramézás…

 

– Tavak között hegygerincen

10 km-es túra az Orfű-Tekeres – Dánom-szőlőhegy – Abaliget – Balázs-hegy – Sárkány-kút – Mecsekrákos útvonalon

 

– Mesterségek napja a Katica Tanyán

Langallódagasztás, házi hurka- és kolbásztöltés, fafaragás, kisállat simogatás, tehénfejés…

 

– Zöldike Öko-és Életmódtábor Orfűn

Szeretnéd praktikákat megismerni a Földünk megmentésére? Ha igazán „zöldnek” érzed magad, és szeretnél egy egészséges hetet környezetbarátokkal tölteni, csatlakozz a Zöldike Ökotábor csapatához!

 

– Nyitott pajtanap Levendula Porta és Pajtaszínház

Újdonság: Orfűn felújításra került egy 1920-as években épült sváb ház a hozzátartozó gyönyörű pajtával együtt. A pajtában egy régi parasztkonyhát, kézműves teret és egy néptánchoz, tánchoz, zenekari próbákhoz alkalmas színpadot is építettek.

 

 

Részletes programokért, újdonságokért, ökotippekért keresse fel a Klaszter honlapját (www.gyeregyalog.hu) vagy facebook oldaldalát!