Borútitárs néven új mobilalkalmazás készült a pécsi és a villányi borvidék pincészeteinek, vendéglátóhelyeinek összefogásával. Segítségével a térségbe látogatók könnyűszerrel megtalálhatják a legjobb programokat, szálláshelyeket és szolgáltatásokat, megoszthatják másokkal a tapasztalataikat és nyereményjátékon is részt vehetnek.

Új mobilalkalmazás segít a vendégeknek eligazodni a baranyai borvidékek egyre bővülő kínálatában. A Borútitárs nevű program segítségével könnyűszerrel böngészhetünk a legjobb pincészetek, éttermek és szálláshelyek között. A letisztult és áttekinthető felületen borvidékenként és kategóriánként csoportosítva érhető el tucatnyi település idegenforgalmi kínálata Szigetvártól Mohácsig, Mecseknádasdtól Villányig. Minden szolgáltató leírása tartalmazza a hely felszereltségét, fotóját és természetesen a legfontosabb elérhetőségeit. Mindent megtudhatunk például a konyha kínálatáról, a szálláshelyek szolgáltatásairól, gyerek- és állatbarát voltáról. Az információkat térképes kereső és programajánló egészíti ki.

A Borútitárs applikációt a pécsi és a villányi borvidékek turisztikai szereplőinek összefogásával fejlesztették le, a Leader program finanszírozásával. A borászok és vendéglátósok tapasztalatai szerint a fellendülőben lévő gasztroturizmus egyre növekvő számú vendéget vonz a megyébe az ország távolabbi részeiről, miközben a helyiek is szívesen fedeznek fel új helyeket és ízeket. Mindeddig hiányzott azonban egy olyan átfogó eszköz, amely a borászatoktól a szálláshelyekig összegezve tartalmazza a kínálatot.

A Borútitárs célja ennek a piaci résnek a betöltése. Használatával a régiót nem vagy csak kevéssé ismerő vendégek is könnyűszerrel megtalálhatják a kipróbálásra érdemes helyeket. Az alkalmazás interaktív: értékelni és véleményezni is lehet az egyes szolgáltatókat. Mert régi vendéglátós igazság, hogy az elégedett vendég minden cégérnél és hirdetésnél jobb reklámot jelent.

Az alkalmazás használói ráadásul nyerhetnek is. Méghozzá rendkívül egyszerűen: nincs más dolguk, mint bejelentkezni a Borútitársba, amikor valamelyik, az app által ajánlott helyen tartózkodnak éppen. A becsekkolásokkal pontokat lehet gyűjteni, amelyek idővel értékes nyereményekre: rendezvénybelépőkre vagy gasztroprogramokra, borkóstolókra válthatóak be.

Bár a koronavírus-járvány megfékezte a baranyai borturizmus lendületét, a szolgáltatók biztosak benne, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a vendégek a korábbinál is nagyobb számban és lelkesedéssel fognak visszatérni. A Borútitárs pedig tökéletes kiindulópont lesz azoknak, akik újra belevetnék magukat a pécsi és villányi borok világába.

Forrás: Bama.hu