nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

I. Zrínyi Fesztivál programja

A “Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566 Emlékév” keretén belül a Pécs – Mecseki Borút Egyesület szervezésében 2016. június 3-5. kerül megrendezésre az I. Zrínyi Fesztivál. A nagyszabású rendezvény Pécsett 3 napon keresztül a Széchenyi téren, Szigetváron egy napon át kínál színes családi-, gasztro-és zenei programokat a fesztiválozók számára.

A kellemes szórakozást nyújtó gyermekprogramokat kézműves játszósátor és rajzverseny is kíséri. A gyerekek különböző korosztályból nevezhetnek a versenybe, a rajzverseny témája természetesen Zrínyi Miklós és Szigetvár ostroma. Az elkészült alkotásokra a fesztivál utáni héten lehet szavazni, az első három helyezett színezéshez – rajzoláshoz kapcsolódó ajándékcsomagot kap.

Az I. Zrínyi Fesztivál estéi könnyű zenei programokkal záródnak, fellép Radics Gigi, a Balkan Fanatik, a Fourtissimo Jazz Orchestra, Szigetváron pedig az Anna and the Barbies mozgatja meg a lelkes közönséget.

Az I. Zrínyi Fesztivál napjain lehetőség nyílik a belvárosban található, Zrínyi Miklós korából származó pécsi emlékeket, épületeket egy régész szemszögéből megismerni. A belvárosi túrák Tillai Gábor régész vezetésével indulnak, az időpontok a kísérőprogramok között láthatók.

A rendezvényen minden program ingyenesen látogatható!

pklakát_01