nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

“Helyi Ízek – Helyi Értékek” borturisztikai kiállítás

A Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület szervezésében és a Geo-Gráf Kft. magas színvonalú kivitelezésében 2012 november 11-én a Márton nap alkalmából nyílt meg az Pécsi Apáczai Nevelési Központban a “Helyi Ízek – Helyi Értékek” kiállítás.

A tárlat célja a szőlészet-borászat tárgyi emlékeinek megismertetése mellett a Pécs-Mecseki Borút területén tevékenykedő ismertebb borászok bemutatása és a borúti egyesület gazdag tevékenységének illusztrálása.Az egy hétig tartó kiállításhoz borászok, néprajzgyűjtők,  tájházak (Bodai Tájház, Mecseknádasdi Német Nemzetiségi Tájház) és magánszemélyek ajánlottak fel múzeális borászati eszközöket, mezőgazdasági használati tárgyakat.

A kiállítás egyben felvezetés volt a tavasszal a Pécs Mecseki Borút szervezésében, a Zsolnay Kulturális Negyedben  megnyíló nagyszabású, interaktív, állandó kiállításhoz.

A kiállítás hangulatához és művészi megjelenéséhez nagyban hozzájárult Dechant Antal. A Mecseknádasdon élő és alkotó szobrászművész szőlőültetvényekben megöregedett szőlőkarók felhasználásával hozta létre a természet szeretetét sugalló műalkotásait, melyből egy sorozat kiállításunkon is megtekinthető volt.

Közreműködését ezúton is köszönjük!

A kiállításról készült fotókat megtekintheti galériánkban itt.