A Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület szervezésében és a Geo-Gráf Kft. magas színvonalú kivitelezésében 2012 november 11-én a Márton nap alkalmából nyílt meg az Pécsi Apáczai Nevelési Központban a “Helyi Ízek – Helyi Értékek” kiállítás.

A tárlat célja a szőlészet-borászat tárgyi emlékeinek megismertetése mellett a Pécs-Mecseki Borút területén tevékenykedő ismertebb borászok bemutatása és a borúti egyesület gazdag tevékenységének illusztrálása.Az egy hétig tartó kiállításhoz borászok, néprajzgyűjtők,  tájházak (Bodai Tájház, Mecseknádasdi Német Nemzetiségi Tájház) és magánszemélyek ajánlottak fel múzeális borászati eszközöket, mezőgazdasági használati tárgyakat.

A kiállítás egyben felvezetés volt a tavasszal a Pécs Mecseki Borút szervezésében, a Zsolnay Kulturális Negyedben  megnyíló nagyszabású, interaktív, állandó kiállításhoz.

A kiállítás hangulatához és művészi megjelenéséhez nagyban hozzájárult Dechant Antal. A Mecseknádasdon élő és alkotó szobrászművész szőlőültetvényekben megöregedett szőlőkarók felhasználásával hozta létre a természet szeretetét sugalló műalkotásait, melyből egy sorozat kiállításunkon is megtekinthető volt.

Közreműködését ezúton is köszönjük!

A kiállításról készült fotókat megtekintheti galériánkban itt.