A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin együttműködésben a Pannon Borrégióval és a  Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesületével 2023-ban immár tizennegyedik alkalommal rendezi meg a dél-pannon borvidékek éves, regionális seregszemléjét, a Pannon Borrégió Top25-öt.

Verseny és nem versengés

A hagyományokhoz hűen rangos és független szakmai zsűri választja ki vakteszten a Pannon Borrégió 25 legjobb palackos borát. Az alapjait tekintve ez egy verseny, mégsem a versengés az elsődleges cél: a TOP 25 egy eszköz a régió borászatának népszerűsítése érdekében, s egyben egy kiemelkedő lehetőség a bemutatkozásra a kisebb pincészeteknek is.

Az elmúlt években száznál is több pincészet került be a régió borválogatottjába, mutatkozhatott be Pécsett és Budapesten vagy épp Mecseknádasdon, s jutott el a híre a médiában az ország minden pontjára. A szervezők célja, hogy a Pannon Borrégió, mint a minőségi borok sokszínű régiója jelenne meg a borfogyasztóknál!

Jelentkezés

Az idei versenyre 2023. május 5-ig lehet jelentkezni és beküldeni a borokat. A mintaként leadott borokat a borvidéki hegyközségek segítségével gyűjtik be a szervezők.

Kóstolófesztivál 2023

A Pannon Borrégió TOP25 borversenyhez kapcsolódó, már hagyományosnak mondható eredményhirdetés és közönségkóstoló 2023. június 10-én lesz Mecseknádasdon, ahol mintegy 200 borkedvelő kóstolhatja meg a TOP25 borokat.

2023. június 10. szombat 15:00-20:00
Helyszín: Mecseknádasd, Kultúrcentrum

A kóstolójegyek ára:

  • Elővételben 6 500 Ft (szabad kóstolást tartalmaz a díjazott 25 borból).

  • A helyszínen 7 500 Ft (szabad kóstolást tartalmaz a díjazott 25 borból).

  • Csoportos elővételi jegy 5 500 Ft (min. 5 fő együttes foglalásakor).

  • Kóstolópohár bérlet: 2 000 Ft

Bővebb információ: Pécsi Borozó

 

Fotók: Leidl Viktor