Tisztelettel felhívjuk figyelmüket, hogy a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kara 2013 őszén borturizmus és borgasztronómia szakirányú továbbképzést indít Szekszárdon. A képzés bármilyen legalább alapképzésben szerzett oklevéllel rendelkezők számára igénybe vehető.

 PTE_cimer_kicsi_4

Forrás: www.pte.hu

A képzés három féléven keresztül, levelezős munkarendben, önköltséges finanszírozási formában történik. A képzés végén borturizmus és borgasztronómia szaktanácsadói végzettség szerezhető. A költségtérítés összege 115 ezer forint/félév.

A képzés célja: a hallgatók elsajátítsák azokat az ismeretanyagokat, készségeket, magatartásformákat, amelyek szükségesek a borturizmusban és borgasztronómiában végzett eredményes tevékenységhez. A szakirányú továbbképzés betekintést nyújt a turizmus alapjaiba, a hazai és európai bortermelés természeti, gazdasági, piaci sajátosságaiba. A képzés során a hallgatók megismerhetik a vidéki, agro- és borturizmus komplex rendszerét, annak társadalmi, gazdasági jelentőségét, a borturizmus és a bormarketing kapcsolódási pontjait. Speciális ismereteket szereznek a bor gyakorlati kóstolása, felszolgálása és gasztronómiai felhasználása terén. A hallgatóknak meg kell szerezniük a pályázati rendszerben való eligazodáshoz, a menedzsment feladatok ellátásához szükséges komplex látásmódot, problémamegoldó és kommunikációs készséget.

borsajt

 

A képzésre való jelentkezés határideje: 2013. augusztus 21.

További részletek megtalálhatóak az alábbi címen:

http://igyk.pte.hu/files/tiny_mce/File/felvetelizoknek/tovabbkepzesek2013/borturizmus%20es%20borgasztronomia.pdf