nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Bor- és helyi termékek érzékszervi vizsgálata és bírálata képzés

2014-08-15 09:00-2014-09-19 17:00

A Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület 2014. augusztus-szeptember hónapban megvalósuló “bor és helyi termékek érzékszervi vizsgálata és bírálata képzést” szervez Pellérden, amely Európai Uniós forrásból MVH LEADER keretből kerül részben támogatásra.

Maga a tanfolyam ennek kapcsán díjmentes, viszont az étkezés és a kóstoláshoz és bírálathoz felhasznált alapanyagok díja fizetendő, melynek mértéke 25.000 Ft/fő. Erről egyesületünk képzési támogatás jogcímen igény esetén számlát állít ki. A támogatás fizethető készpénzzel (előzetes egyeztetés után) a képzés első alkalmával, vagy átutalással egyesületünk Szigetvári Takarékszövetkezetnél vezetett 50800111-11145992 számú bankszámlájára a képzést megelőzően.

A képzésen csak a képzési díjat előzetesen megfizetett hallgató vehetnek részt!

A képzésről egyesületünk oklevelet állít ki, de emellett minden sikeres vizsgát teljesítő hallgató megkapja a CEWI (Central European Wine Institute) alapfokú borbíráló oklevelét, mellyel lehetőséget szerez a későbbiekben a középfokú borbíráló tanfolyamon való részvételre. (alapfokhoz kötött)
A képzésre az alábbi elérhetőségeken (a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével) lehet jelentkezni 2013. augusztus 9-ig!

Emailen: laknerp@gmail.com

Telefonon: 0672/783-381, 0630/505-1935

 

A képzési információk az alábbiakban olvashatók:

 

Bor-és helyi termékek érzékszervi vizsgálata és bírálata képzés

Helyszín: Pellérd, Potyka Vendéglő

8 képzési nap + vizsga

 

2014. augusztus 15. (péntek)

I. WSET Középfokú kóstolás ismeret – bor szerkezetei felépítése (8 óra)

Előadó: Horkay András

Objektív minőség meghatározás szín analitika

Illat meghatározás

Mit, hol érzünk a borban?

Szőlészet-borászat alapfokon

Dél-Dunántúl, Magyarország borai – borkóstolással

2014. augusztus 16. (szombat)

II. Az érzékszervi vizsgálat módszertana (8 óra)

Előadó: Horkay András

A kóstolás fázisainak ismerete és a különböző termékek leírásának szókincse,

gyakorlati alkalmazása

Magyarország meghatározó szőlőfajtái és szőlőfajtái

2014. augusztus 17. (vasárnap)

III. Borleírás (8 óra)

Előadó: Horkay András

Objektív-szisztematikus borértékelés, szakszerű borleírás

Bor – étel párosítások 

2014. augusztus 29. (péntek)

IV. A terroir termékek és helyi termékek definíciója  (8 óra) Előadó: Dr. Szabó Géza

Mi is az a terroir?

A terroir minőségi mutatói, szakmai háttere és jellemzői

2014. szeptember 12. (péntek)

V. A terroir termékek ismerete  (8 óra) Előadó: Krizl Edit

A pálinka kultúrtörténete

A pálinka készítés elmélete és mai gyakorlata
Pálinkák kontra párlatok
Terroir termék-e a magyar pálinka?
A Brill Pálinkaház bemutatása
Pálinkaminősítés elméletben és gyakorlatban

2014. szeptember 13. (szombat)

VI. A terroir termékek és helyi termékek definíciója  (8 óra)

Előadó: Dr. Szabó Géza

A terroir és helyi termékek valorizációjának és promóciójának szakmai alapjai és gyakorlata

Helyi termékek érzékszervi minősítése és turisztikai hasznosítása, gasztrofesztiválok

Előadó: Nagy István

Mézfogyasztás hazánkban, egy méhészet bemutatkozása, a méz érzékszervi vizsgálata és bírálatának gyakorlata 2014. szeptember 14. (vasárnap)

VII.. A terroir termékek ismerete (8 óra)

Előadó: Dr. Szabó Géza

Helyi termékek érzékszervi minősítése és turisztikai hasznosítása, gasztrofesztiválok

A füstölt áruk és más helyi termékek márkásítása

Stifolder, mint helyi termékek érzékszervi vizsgálata, minősítése

Összehasonlító érzékszervi minősítés füstölt kolbászoknál és stifoldereknél

2014. szeptember 19. (péntek)

VIII. A terroir termékek ismerete  (8 óra) 

Előadó: Dr. Németh Ibolya

Erdő-mező növényei a mindennapok konyhájában

Gazvacsorák a BioBia Portán

IX. Vizsga

 

VÁRJUK JELENTKEZÉSÜKET!