nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

Best of Pécs beszámoló

2013. május 31-én került megrendezésre a Best of Pécs közönségkóstoló a Corso Hotel Pécs****-ben a Pécsi borvidéki és az I. Horvát-Magyar borverseny aranyérmes boraiból a Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület szervezésében. A rendezvény a Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program HUHR\1101\1.2.3\0029 „Cross-border wine routes” projektjének keretén belül valósult meg.

Az eseményen 16 pincészet képviseltette magát, a 12 magyar termelő mellett 4 horvát is tiszteletét tette aranyérmes boraikkal. Este 6 órakor Hárs Tibor, a Pécsi borvidék elnökének ünnepélyes megnyitóját követően átadásra kerültek az elnyert díjak, oklevelek, amit a Bartók Béla Férfikar előadása kísért.  A megnyitó után a férfikar átadta helyét a Hanga Banda zenekarnak, akik autentikus magyar népzenével szórakoztatták a kóstoló vendégeit, idővel akadt olyan is, aki táncra perdült.

A kóstoló 28 tételére – ami között két nagy aranyat elnyert bort is találhattunk – több mint száz résztvevő volt kíváncsi, ami egy első ízben megvalósult rendezvény esetében sikerként könyvelhető el. A horvátországi zöldszilvánitól a kékfrankos rozén át a kadarkáig igazán szép borokat ízlelhettünk az este folyamán, melyeket közvetlenül a borászok kínáltak számunkra, ezzel lehetőséget adva a borok mélyebb megismerésére és a termelőkkel való kapcsolat megalapozására.