nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

A tervezett ütemben halad az orfűi “Malom a múltból, látogatóközpont a jövőből” elnevezésű projekt

2014 júniusában indult az a kulturális célú fejlesztés, melynek során a már meglévő Malommúzeum kiegészül egy papírmalommal, mely a papírkészítés teljes folyamatát mutatja be. A malom felépítése országos néprajzi és ipartörténeti szenzáció lesz, hiszen napjainkra az összes kallómalom-típus minden egyes példánya eltűnt Magyarország területéről, így a hajdanvolt papírmalmok is. Az ökoturisztikai fejlesztés eredményeként megépül az Orfűi Ökoturisztikai Látogatóközpont, mely a Pécsi-tó közvetlen közelében fog elhelyezkedni. Az attrakció a Nyugati-Mecsek érdekességeit mutatja be, kedvcsináló egy kiadós túrához, a Mecsek (benne többek között a Jakab-hegy, Babás szerkövek, az Abaligeti-barlang, stb.) személyes megismeréséhez.

A  DDOP-2.1.1/A.B-12-2012-0025  kódszámú “Malom a múltból, látogatóközpont a jövőből” projekt kivitelezése a közbeszerzési eljárás lefolytatása illetve a vállalkozási szerződés megkötése óta folyamatosan zajlik. Az átadás 2015. június végén várható.

a Kép2643 Kép2690 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA